Band/rytmisk sammenspil

Er du til rock, jazz, indie, metal, pop, vil du gerne spille i et band! Uanset om du har dit line-up klar, eller om du savner en eller flere at spille med, kan du finde hjælp og inspiration i musikskolen. Der er hele tiden mindst 10 bands i gang i musikskolen, og vi har kontakter til mange flere i det lokale vækstlag

Musikskolens bandlærere er selv musikere med fingeren på pulsen og toptunede på deres instrument. Blandt dem er der sangskrivere, komponister, arrangører, producere, teknikere – tilsammen dækker de hele paletten af viden om, hvordan man får et band til at lyde godt.

Vil du gerne prøve at spille i band, så snak med din lærer om det. Musikskolens lærere konfererer løbende om eleverne i ”boblergruppen” og forsøger at finde de konstellationer, hvor deltagerne matcher hinanden bedst i forhold til alder, niveau og musikalske interesser.

Du kan ikke melde dig til et bestemt band, men du er velkommen til at skrive en kommentar i din tilmelding, hvis du vil høre mere om mulighederne.

Musikskolens bands etableres ofte som ”øvebands”, men nogle af dem bliver ved i flere år og optræder også uden for musikskolen.

Er dit band startet hjemme i kælderen eller garagen, og er I nået et stadium, hvor I godt kunne bruge noget feedback for at komme videre, så kan I benytte jer af musikskolens Banddoktor-ordning: Aftal et antal konsultationer hos en af bandlærerne og se, hvor lidt kærlig kritik og anerkendende support kan føre jer hen.

På tværs af alle bandsammenhænge tilbyder bandlærerne i sæsonens løb forskellige inspirationskurser om emner med bred appel. Det kan være improvisation – for begyndere eller viderekomne, guitarpedaler og guitarlyd  eller en gennemgang af need-to-know om sammenhængen om de knapper på instrument, forstærker og PA, der handler om equalizing .

Og så er der jo de arrangementer, hvor bands’ene optræder – for hinanden og for publikum, i eller uden for musikskolen. En central og tilbagevendende feature er musikcafeerne, der afholdes fire gange i sæsonen. Her optræder musikskolens bands side om side med andre lokale grupper og af og til bands fra andre musikskoler.

Læs også om Minirock

Til toppen af siden
Sidst opdateret: 10.04.2017