Børnehaver udforsker celloen i naturen

Vores cello-lærer Adam har i denne uge taget musikken med ud i skoven som en del af et projekt, der hedder Krible Krable. Et projekt, som handler om at give børn i dagtilbud en blid overgang fra tiden i børnehaven til skolestart.

Børn udforsker Adams cello

Dans og afslapning til cello

I går, onsdag, var vi med ude for at se Adam spille på cello for børnene. Og børnene vidste lige hvad de skulle, når han spillede.

Uden Adam behøvede at sige et ord, satte børnene sig straks ned, når de hørte to toner fra celloen. Fra højt til dybt. Da han begyndte at spille sangen ”Tinge-linge-later tinsoldater”, bevægede børnene sig i stedet hurtigt rundt imellem hinanden, som var de selv små insekter eller krible krable væsner. Lige indtil tonerne stoppede. Så stod de bomstille. Lige indtil sangen begyndte igen.

Efter en masse dans og grin, kunne børnene til sidst lægge sig ned og slappe helt af til lyden af celloen. Et instrument, der kommer til at følge børnene i musikundervisningen, når de starter i 0. klasse efter sommerferien, hvor flere af vores cello-lærere er tilknyttet.

Børn fra fem forskellige børnehaver er afsted i tre dage ad gangen. I løbet af de dage synger børnene blandt andet sange om de dyr, de selv har fundet i skoven, og alle dagene slutter med, at Adam spiller for dem på sin cello.

Celloen vækker nysgerrighed

Som man kan se på billederne, vækkede celloen her på andendagen af projektet stor nysgerrighed hos børnene.

Både før og efter Adam spillede, ville børnene gerne lige hen at røre ved de hestehår, der sidder på buen til celloen og se, om de kunne snige sig til at spille lidt på instrumentet. Hvis ikke Adam havde holdt godt fast, havde han ikke fået lov til at få sin cello med hjem igen.

I næste uge, er det børn fra fem andre institutioner, der skal synge om dyr og bevæge sig til celloen.

Barn udforsker cello