Drømme om Danmark forår 2019

Drømme om Danmark forår 2019

April 2019: Den store forestilling, som var opsat i samarbejde med Rudersdal BevægelsesAkademi, løb smukt af stablen - og det var en absolut fornøjelse!

 

Musikforestilling sætter Danmark under lup

 

Når de første takter er slået an i forestillingen ”Drømme om Danmark” er det til lyden af en forvrænget elguitar, som i bedste Hendrix-stil tager ”Der er et yndigt land” under kærlig behandling. Her starter forestillingen, som er skabt i et tæt samarbejde mellem Rudersdal Musikskole og Rudersdal BevægelsesAkademi (RuBA).

 

Fra barok til rock

Med Kultursalen i Kulturcenter Mariehøj som ramme og mere end 125 musikere og dansere er ”Drømme om Danmark” et veritabelt sansebombardement af en musikforestilling, hvor fortid og nutid mødes. Fra renæssancemusik fra Chr. 4´s tid til nutidens elskede og folkekære komponister som Larsen og Alberte. Rockinstrumenter og slagtøj får fint følgeskab af violiner og blæsere i en fælles fremførelse af gedigne milepæle i dansk musikkultur, akkompagneret af yndefulde dansere.

 

Mangfoldighed og samhørighed

En af drivkræfterne bag forestillingen er Ebbe Lynglund, musiklærer i Rudersdal Musikskole, som har arrangeret, instrueret og dirigeret dele af musikken, og derudover stået for billedsiden. Han fortæller:

 

  • ”Drømme om Danmark” viser, hvad Danmark er for et land fortalt gennem musikken. En fortælling om forskellige sider af Danmark – om alt fra krig og håndbold til ironi og frisind. Det synes jeg, at vi er lykkedes rigtig godt med.

 

  • Vi har skræddersyet musikken til 80 musikere på allehånde instrumenter, og her har vi lagt vægt på at hvert instrument kommer til sin ret. Det skal nemlig aldrig være ligegyldigt at lytte til musik. Vi har lavet en forestilling, der åbner op og giver mulighed for fortolkning både af børn og voksne. I Hornemanns ”Aladdin Ouverture” har vi eksempelvis valgt al lade musikken tale for sig selv - uden billeder og dans - for at publikum selv skal kunne danne sine egne billeder.

 

Musik med mening

Musik skaber glæde, sammenhold og oplevelser på begge sider af scenekanten. Ifølge Michael Møller fra musikskoleledelsen tjener ”Drømme om Danmark” flere formål:

 

  • Med ”Drømme om Danmark” ønsker vi at berige vores publikum med dansk musik i en kombination af musikalsk læring og underholdning. 800 skoleelever fra kommunens skoler og 500 voksne publikummer har ved i alt 7 forestillinger ladet sig begejstre, og forhåbentlig får nogle af de yngste publikummer inspiration og lyst til selv at engagere sig ved at synge, danse eller spille et instrument.

 

  • Vi har dog mere på hjertet, fordi musik handler om andet end at læse noder. For  musikerne og danserne er der tale om begejstring og passion. Musikken og dansen er både med til at udvikle både den enkelte og fællesskabet, på tværs af fag, genrer og kunstformer. Det er en utrolig stærk lim, når man mødes i orkester, kor og dans.  

 

 

Personlige udfordringer

Det er ikke kun arrangørerne, som er blevet udfordret og en erfaring rigere. Adam Johannes Trock Lægdsmand, som til dagligt spiller saxofon og saxofonkvartet fortæller om sin oplevelse:

 

  • Det har været rigtigt sjovt at være med. Selvom jeg er vant til at spille koncerter, så er det noget helt særligt at være del af et stort orkester med 80 musikere, hvor vi både spiller klassisk, folkemusik, jazz og rock. Det har været lærerigt, fordi det kræver disciplin og man skal være i stand til at lytte og vente til det bliver ens tur. Selvom det nu er sjovere at være den, som spiller, konstaterer den unge musiker med et smil.

 

 

Kontakt

Michael Møller, vicemusikskoleleder: tlf.: 46115953 eller mail: mim@rudersdal.dk