Musikskoledage i Tivoli: bands og ensembler på de skrå brædder

Musikskoledage i Tivoli: bands og ensembler på de skrå brædder

25.-26. maj: Basuner, tværfløjter, violiner og kor fylder den gamle have med liflig musik. Rudersdal Musikskole deltager med 13 indslag.

Til Musikskoledage i Tivoli mødes musik- og kulturskoler  fra hele Danmark, for at give koncerter og opleve et musikalsk fællesskab på tværs af geografi, genrer og aldersgrupper.

Som noget nyt deltager også vinderne af den kreative komponistkonkurrence MIN MUSIK, som du kan læse mere om sidst i artiklen.
 

5000 børn og unge folder musikken ud 

 

Det er i år 30 år siden de første musikskolekoncerter kunne opleves i Tivoli. Og deltagerantallet er femdoblet i mellemtiden.

Arrangementet bliver overværet af op mod 50.000 publikummer fra ind- og udland.

Ligesom deltagertallet har været stigende, vil det trænede øre også kunne fornemme en højnelse af de musikalske udfoldelser. Dagene byder på alle musikgenrer fra pop, rock og hip-hop til klassisk musik - og masser af sommerfugle i maven. 
 

ET VÆLD AF GRUPPER OG SOLISTER
 

Ud over de mere klassiske ensembler vil der være mange andre inspirerende indslag, som f.eks. 200 musikskoleelever, der optræder med sange fra den populære norske ungdomsserie Skam.

Der bydes også på tre store søndagsparader, hvor deltagerne udklædte går rundt i Tivoli, mens de spiller, danser og udøver akrobatik.

Den fælles note i det hele er engagementet og kærligheden til musikken.
 

Bands og ensembler fra Rudersdal Musikskole

 

Også i år deltager vores lokale musikskole med mange bands og ensembler.

Rudersdal Musikskole lægger særlig vægt på samspillet og fællesskabet, og Musikskoledage i Tivoli er en rigtig fin anledning til at give den gas, siger Michael Møller fra musikskolens ledelse, og fortsætter:

”Til denne enestående event  mødes jo hele Musikskoledanmark, og det bobler af musik og inspiration på alle scener, så eventen er først og fremmest en fantastisk oplevelse for alle deltagerne og deres familier.

Rent musikalsk er det også spændende at prøve sin musik af i en anden ramme end sædvanligt. Én ting er, at musikken virker i øvelokalet, men virker den også i Tivoli?” 
 

Uffe Savery holder årets tale

 

Den nyudnævnte rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, Uffe Savery, ankommer til Plænen søndag kl. 15:35. 

Her vil han afholde årets tale til musikskoleområdet.
 

Inspiration og motivation

 

Arrangementet er i det hele taget frugtbart i for den musikalske gejst. Projektleder for Musikskoledage i Tivoli, Dan Johnsen, fortæller:

”Der er hersker ingen tvivl om, at en optræden i Tivoli kan ære med til at nære motivationen, når man som ung musikinteresseret arbejder med musikken på sin lokale musikskole.

At opleve det store musikalske fællesskab er et vigtigt fundament i børn og unges fortsatte interesse for selv at spille og nyde musikken.

Et hurtigt lyt på en eller flere koncerter med de unge overbeviser hurtigt om, at den musikalske gejst og de kommende talenter trives i Danmark”.
 

MIN MUSIK: Komponistkonkurrence i Orangeriet

 

Som noget særligt i år optræder vinderne af konkurrencen MIN MUSIK, som er en komponistkonkurrence. 

Her indsender børn og unge fra alle landets musik– og kulturskoler deres egne kompositioner til spændt jury. 

MIN MUSIK er opstået i samarbejde med Bandakademiet og Musikmetropolen, og konkurrencen bygger videre på succesen fra 2018 med en scene dedikeret til den skabende musik.

1. præmien, der gives til to værker, er en studiesession med nogle af landets fremmeste sangskrivere og producere. 
 

 

Læs mere om Musikskoledage i Tivoli: www.musikskoledageitivoli.dkfacebook

Læs mere om MIN MUSIK: www.musikskoledageitivoli.dk / facebook

Hent programmet for Rudersdal Musikskoles indslag her:

Musikskoledage i Tivoli 2019