Musikundervisning, mens musikskolen er lukket

Selvom musikskolen er lukket, foregår der faktisk rigtig meget alligevel. Med med mobiler, iPads eller computere og internet kan man komme langt.

Musikskolens lærere har taget kontakt til eleverne via Skype, Facetime og telefon – alt efter hvilke muligheder, de har til rådighed derhjemme – og det er lykkedes at gennemføre en form for undervisning for næsten alle musikskolens instrumentalelever, som der er godt og vel 600 af.

Det er ikke helt så let for de mange elever, der går på forskoleholdene, men også de har fået hilsner, opgaver og videoer fra lærerne. På billedet ser du Emile spille ukulele, mens hun følger en instruktionsvideo, som hendes lærer Anne Fontenay har sendt. Musik for 1. klasse på Sjælsøskolen var lige begyndt på et forløb med ukulele, da musikskolen lukkede, men Anne og hendes kollega på holdet, Thomas Crawfurd, har altså fundet en måde at holde spillet i gang på.

Bands og orkestre kan ikke spille sammen over nettet, men selv her har der været dialog om kommende repertoire, som eleverne kan gå i gang med at øve på hver for sig, så der er noget at tage fat i, når de igen får lov til at mødes i musikskolen. Der forlyder dog endnu ikke noget om, hvornår det sker.

Nogle af de teknikker og værktøjer, som vi har fundet frem og udviklet i denne periode, kan vi sagtens forestille os kan være et effektivt supplement til undervisningen i fremtiden.