Nu får du en farverig velkomst i vores nyindrettede entré

Ny kunst på musikskolen

En malerisk og rumlig leg med musikken, kalder kunstnerduoen Konvoj sit værk. Værket skal, som en del af nyindretningen af Kulturcenter Mariehøjs indgang C, være med til at give husets brugere en varm velkomst, når de træder ind i de gamle lokaler.

Bygningen med den statelige og højloftede indgangshall blev oprindelig indviet i 1923 som Gl. Holte Kommuneskole, hvis navn stadig står på bygningen over indgangen med smukke versaler. Selve hall’en, eller indgang C i Kulturcenter Mariehøj, fungerer i dag som entré for bl.a. musikskolen og billedskolen.

Entréen er for nylig blevet opfrisket med en ny farve på væggene, og kunstværkerne af Lene Nymann og Marianne Gorm fra 1983 hænger endnu som friser under loftet. Og nu er der så kommet nyt liv på væggene.

”Vi har et ønske om at det skal kunne ses, at man træder ind i en musikskole. Og nu hvor billedskolen også er den del af musikskolen, var det en oplagt idé, at lade billedkunsten og musikken smelte sammen i et kunstværk”, siger musikskoleleder Henrik Lilleholt Smidt.   

Det er billedkunstnerne Anders Benmouyal og Peter Rørbæk, der udgør kunstnerduoen Konvoj, som netop kan fejre 10-års jubilæum i år. De har skabt et samlet værk i grafisk tryk, som består af tre dele, der på hver sin måde forholder sig til rummet, musikken og musikskolens historie. En malerisk og rumlig leg med musikken, som de håber rammer noget, som både unge og ældre kan forholde sig til.

Installationen er skabt til rummet med tanke på de brugere, der dagligt eller ugentlig har deres gang gennem den gamle entré. Værkets tre dele består af en plakat-væg, en tamburin-væg samt to lysbokse, der byder velkommen til kulturhusets kreative del.

I den bageste ende af entréen er der samtidig skabt en mere afslappet lounge stemning, der inviterer til at bruge rummet. Så næste gang du træder ind i den statelige hall, får du måske lyst til at bruge lidt tid på at nyde stemningen og lade dig inspirere af Konvoj’s finurlige værk.
 

Entréen blev indviet onsdag d. 24. oktober 2018. Er du interesseret, kan du læse mere om duoen på www.konvoj.blogspot.com.