Spring til indhold

Sang og kor

Sang og kor

At synge er menneskets helt grundlæggende musikudøvelse, hvor du bruger hele kroppen. Det er fedt at være solist og få lov til at boltre sig på toppen af orkestret, men det er lige så fedt at mærke sin egen stemme sammen med andre menneskers.

Alle stemmer er forskellige, og i sangundervisningen får du hjælp til at udvikle din personlige stemme, så du udnytter den optimalt, både hvad angår funktion og udtryk. Vores sanglærere har kompetencer i alle slags musik fra pop til opera.

Både drenge- og pigestemmer forandrer sig igennem puberteten, og nogle sangteknikker skal man først begynde at arbejde med, når stemmen er vokset færdig. Men du kan sagtens starte på sangundervisning fra 3. klasse.

Juniorkor på Mariehøj

Vi er ved at redigere dette emne.

Meld dig til musik- eller billedskolen

Rytmisk vokalgruppe Vocal Chords

Vocal Chords tæller op til 12 medlemmer. Gruppen henvender sig til drenge og piger, som har en vis erfaring med at synge, og som gerne vil fordybe sig i det flerstemmige. Du behøver ikke være sangelev, da gehøret og evnen til at synge flerstemmigt ofte udvikles på instrumenter som guitar og klaver.

Vi synger både numre i trestemmige blok-arrangementer og mere kradse ting i op til seks-stemmighed. Beatles, Lorde, Steely Dan, Sebastian, Queen og Sting er nogle af de kunstnere, vi synger musik af. Kor-arrangementerne laves for det meste specielt til Vocal Chords. Vi arbejder også med generelt stemmebrug og lærer om, hvordan en stemme styrkes, vedligeholdes og plejes, for eksempel ved sygdom.

Vokalgruppens medlemmer er pt. 13-22 år gamle. Gruppen har en håndfuld optrædener om året og optager nye medlemmer, hvis der er plads, og stemmefordelingen lægger op til det. 

Laboratoriefløjen, Kulturcenter Mantzius: Mandag kl. 20.00-21.00

Læs mere om priser og undervisningsbetingelser‌

Meld dig til musik- eller billedskolen