SkoleKordag 2019: 465 sangglade elever løftede skolens tag

SkoleKordag 2019: 465 sangglade elever løftede skolens tag

465 elever fra Rudersal Kommunes 2.-5. klasser gav i sidste uge koncert på Toftevangsskolen i en et tætpakket koncertsal.

Som en anden forårsbebuder strålede eleverne i takt med solen, som i dagens anledning netop havde valgt at kaste ekstra meget lys over koncertsalen og dermed gav koncerten en ekstra dimension. SkoleKordagen var kulminationen på flere måneders forberedelse og træning i musiktimerne, hvor eleverne har prøvet kræfter med både flerstemmig sang, rytmik, og dans, så de til koncerten kunne folde deres krop og smukker stemmer ud. 

 
Lige i øret
Komponisterne til musikken fra udgivelsen ”Lige i øret” var to kompetente sangere og musikere, Manner Peschcke-Køedt og Kirsten Juul Seidenfaden. De to kvinder, der har stor erfaring med at arrangere korstævner og workshops for elever, organiserede og orkestrerede det store fælleskor. 
 
Michael Møller, vicemusikskoleleder og projektets leder fortæller om forløbet og tankerne bag: 
 
- Vi har været utrolig glade for samarbejdet. Det er sin sag at holde styr på 465 børn, uden at det går op i hat og briller, men det er netop, hvad de to musikinstruktører er dygtige til. Med få musikalske virkemidler lærer de eleverne, hvornår de skal lytte og hvornår de skal synge.  
 
- Sangene fra ’Lige i øret’ har et super fint materiale, som tager udgangspunkt i børnenes hverdag og giver dem musikalske og rytmiske udfordringer, hvor man kan synge og spille med flere stemmer og tilsætte rytmeinstrumenter. 
 
Stor gevinst ved SkoleKordag
Udover at stimulere musikglæden og skabe en dag i musikkens verden for elever og forældre, er der også andre åbenlyse gevinster ved dette projekt fortsætter Michael Møller:
 
- Musikskolen ønsker at inspirere skolerne til at danne skolekor, da vi kan se, at der ikke er kor på alle skoler. Derfor har vi også inviteret klasser fra ”korløse” skoler. Men dagen i dag vidner om, at interessen for musik stadig er intakt. Det er vigtige at udbrede glæden og kendskabet til korsang, fordi musik og læring går hånd i hånd. Det er uvurderligt, hvad en dag som i dag kan gøre. Med musikken lærer man disciplin og koncentration og at indgå i et fællesskab, som kan overføres til mange andre ting i børnenes udvikling. 
 
Efter en vellykket koncert er instrumenterne pakket sammen for en stund, men der er allerede overvejelser omkring at udvikle en ny sang-pakke, som kan huse endnu flere elever og forældre til næste års SkoleKordag.