Spring til indhold

Musikteori og hørelære

Musikteori og hørelære

Musikteori/hørelære

Musikteori går i al sin enkelhed ud på at forstå, hvordan man sætter forskellige toner sammen, så det lyder godt. Det kan du have glæde af, når du skal lære et nyt stykke, spille sammen med andre, lave musik eller improvisere – og så hjælper det til at huske musikken bedre.

Hørelære handler om at blive bedre til at lytte til, hvad der foregår i musikken, og opfange musikkens strukturer. Stemmer det, når vi spiller sammen? Holder vi pulsen? Er rytmerne præcise? Hørelære er også træning i at lære musik hurtigere ved at kunne genkende og udføre forskellige mønstre, f.eks. skalaer, rytmer og akkorder.

Teori/hørelære foregår på hold med 4-8 deltagere. Vi tilbyder undervisning på Mariehøj og i Laboratoriefløjen. Det koster ikke ekstra at gå til Teori/hørelære, hvis du er tilmeldt instrumentundervisning i musikskolen.

  • Teori/hørelære basis: Vi gennemgår og træner grundlæggende begreber og notationer vedrørende rytme, melodi og akkorder. Du kan melde dig til, når du har spillet et års tid på dit instrument.
  • Teori/hørelære fortsættere: Vi fortsætter med de samme emner og går mere i dybden. Det er en fordel, hvis du har gennemført Basis-kurset, men ikke et krav. Tal med læreren, hvis du er i tvivl.
  • Teori/hørelære band: Dette er også et fortsætterhold, der lægger særlig vægt på det, der er godt at kunne, når man spiller i et band.
  • Teori/hørelære avanceret: Efter fortsætter-kurset kan du slutte af med det avancerede niveau. Så er du godt rustet til at spille orkester og kammermusik, til musikundervisning i gymnasiet og til optagelse på MGK.
  • Teori/hørelære improvisation: Et avanceret hold, hvor vi arbejder med improvisation i rock- og jazzsammenhæng.

 

TANGENTWORKOUT

Pianister skal læse mange noder og spille flere toner samtidigt. Som ny klaverelev kan du deltage i Tangentworkout, hvor du sammen med andre træner noder og rytmer på en sjov måde.

 

‌Læs mere om priser og undervisningsbetingelser‌

 

Tilmeld dig Musik- eller Billedskolen